Ontspanningslessen

Yoga gericht op herstel bij stress en burnout

Bio

Vanaf mijn eerst gevolgde yogales in 2005 groeide mijn enthousiasme voor yoga zo dat ik in 2010 Yogastudio Zeeland startte. Onder die naam verzorgde ik 12 jaar met veel plezier groepslessen en privélessen in Zierikzee. Daarnaast gaf ik regelmatig diverse workshops aan cursisten, groepen en bedrijven in heel Zeeland.

Bij een aantal bedrijven en organisaties, als ADRZ en Emergis, heb ik meerdere jaren wekelijks yogalessen mogen verzorgen aan medewerkers.

In spontane reacties en enquetes kwam vaak naar voren dat juist de verstilling erg werd gewaardeerd. Contact maken met het kleine en kwetsbare dat gemakkelijk overschreeuwd kan worden door onszelf of door anderen. Dat is ook voor mij een van de meest waardevolle aspecten van yoga en meditatie.

Door de jaren heen heb ik veel mensen gesproken en aan veel mensen les gegeven die kampte met stress en burnoutklachten. Stil staan betekent dan vaak in eerste instantie de confrontatie met een enorme onrust. In die chaos zitten heel waardevolle boodschappen en lessen verborgen, is mijn ervaring. Het is alleen geen makkelijke weg om daar te komen. Werkelijk verstillen en vertragen helpt daarbij.


In 2022 heb ik besloten om me helemaal te richten op yoga bij stress. Naast dat ik me erin heb gespecialiseerd en er de meeste affiniteit mee heb, merk ik dat er ook een grote behoefte aan is. Steeds meer mensen ervaren een overprikkeld brein en vinden het lastig om naar hun lichaam te luisteren. Ontspanning is dan noodzakelijk voor herstel en kwaliteit van leven. Of zoals iemand het treffend zei: ‘Je kracht is evenredig aan je vermogen te kunnen ontspannen’ . Ik help je graag die balans te (her)vinden. Overigens kan yoga ook preventief worden ingezet om klachten te voorkomen.

Voor mijn bevoegdheid tot yogadocent volgde ik de 4-jarige Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte te Bilthoven (500 uur). Met veel plezier kom ik er nog voor nascholing. Mijn didactische ervaring is daarnaast gebaseerd op mijn werk als docent Nederlands en mentor in het voortgezet onderwijs. Eerder behaalde ik daartoe mijn Bachelor of Education (Nederlands taal en letterkunde, Hogeschool Rotterdam, 2002). Ik ben aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging voor yogadocenten, de VYN

© Copyright 2022 Willemijn Schiettekatte – PrivacyZienWebdesign